Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Τα πληγωμένα λόγια του διωγμένου Ιησού


Κήρυγμα π. Ελπιδίου στην Ακολουθία του Νυμφίου 2021

Πριν πω το Ευαγγέλιο, θα σας πω τον πόνο Του, την πληγή Του. Πρώτα, όμως, σας ρωτά: «Εσείς κοριτσάκια Μου που είστε εδώ και όλα Μου τα αγοράκια, σας ρωτά ο Βασιλιάς σας, εσείς Με αγαπάτε»;

Σας ρωτά όλους: «Εσείς Με αγαπάτε όλοι»;

-Ναι. Ναι.

-«Με αγαπάτε με την καρδιά σας ή είστε κι εσείς έτοιμοι να Με προδώσετε»;

-Με την καρδιά μας.

-«Με πρόδωσαν τότε οι Αρχιερείς των Ιουδαίων, αλλά δεν ήξεραν και αυτοί όλη την αλήθεια. Εσείς, όμως, άγιοι Αρχιερείς, δικά Μου παιδιά, που ποιμαίνετε την Εκκλησία Μου, να ξέρατε ότι Εγώ ο Θεός σας, ο αγαπημένος σας Ιησούς, σας συγχώρεσα για πάρα πολλά λάθη που κάνετε κάθε μέρα και σας ανέχθηκα και επέτρεψα να βρεθείτε στις πιο ψηλές θέσεις της Εκκλησίας Μου, τώρα γιατί εσείς Με προδίδετε ξανά;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πολιτικοί αυτοί ηγέτες, που οδηγούνται από τον Εωσφόρο, γελούν εις βάρος σας και εις βάρος Μου; Σας έβαλαν να κάνετε πράγματα, που Εγώ ξέρετε ότι δεν θέλω. Κι όμως εσείς υπακούτε σ’ αυτούς και δεν θέλετε να το καταλάβετε.

Θέλω να Με κοιτάξετε στα μάτια, Εμένα τον Ιησού σας, άγιοι Αρχιερείς, άγιοι Πνευματικοί Πατέρες, ιερείς και διάκονοι και μοναχοί, θέλω να Με κοιτάξετε στα μάτια και να Μου πείτε, είναι σωστό αυτό που κάνετε, που παρεμποδίζετε τα πληγωμένα Μου παιδιά να έλθουν να Με βρουν, να βρεθούν κοντά Μου στον πόνο Μου, στην Σταύρωση Μου;

Με έστειλε ο Πατέρας Μου από τον ουρανό κι Εγώ έκανα υπακοή και μαρτύρησα και δεν κατέκρινα κανέναν. Απεναντίας είπα στον Πατέρα Μου «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Δεν ξέρανε Πατέρα Μου. Ακόμα και εκείνη τη στιγμή  όλους σας δικαιολόγησα. Εσείς, όμως, που λέγατε τόσα χρόνια ότι Με αγαπάτε, ότι είστε δικοί Μου, ότι για Σένα είμαστε έτοιμοι να μαρτυρήσουμε Ιησού μου, τώρα τόσο εύκολα Με εγκαταλείπετε; Τόσο εύκολα Με προσβάλετε; Τόσο εύκολα Με βλασφημάτε με πολύ ανόητες δικαιολογίες;

Ο Εωσφόρος αυτό ήθελε πάντα να κάνει. Στέκεται έξω από κάθε εκκλησία και λέει στον καθένα: «Εγώ διοικώ εδώ τους τόπους, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε πρώτα αυτά που εντέλλονται, τα διατάγματα των πολιτικών αρχηγών μου, και μετά μπείτε στον ναό και κάντε ό,τι  λέει και ο Θεός σας». Κι εσείς κάνετε πρώτα το θέλημα του Εωσφόρου απέξω και μπαίνετε μέσα και συνεχίζετε το δικό του θέλημα.

Θα ήθελα πάντα να σας συγχωρώ γιατί είστε τα παιδιά Μου, για εσάς εξάλλου σταυρώθηκα, για σας θυσιάστηκα. Όμως, δεν νιώθετε ότι η καρδιά Μου καίγεται αυτή τη στιγμή που βλέπω τον σατανά να σας κοροϊδεύει και εσείς είσαστε ανήμποροι να το καταλάβετε; Και φτάσατε στο σημείο, να κάνετε αυτό που δεν θα έκανε κανένα παιδί στη μάνα του. Ποιο παιδί μπορεί να βλασφημήσει τη μάνα του; Ποιο παιδί αρνείται να αγκαλιάσει τη μάνα που τον γέννησε; Ποιο παιδί αρνείται να μπει στην αγκαλιά της και να την φωνάξει γλυκά «μαμά»;

Κι εσείς αρνείστε και Εμένα τον αμόλυντο, με βγάζετε μολυσμένο! Φτάσατε στο σημείο να έρχομαι στη θεία Κοινωνία και να πετάτε ακόμα και τα κουταλάκια, για να μην μολυνθεί ο επόμενος! Δεν έχετε καταλάβει, παιδιά Μου, ότι Με πληγώνεται φοβερά; Ότι αυτό είναι λάθος; Μπορεί να έχετε παραφερθεί από αυτά που σας έχουν πείσει οι σατανοκρατούμενοι πολιτικοί ηγέτες, όμως δεν καταλαβαίνετε ότι Εγώ ο Θεός σας, Είμαι ο Αμόλυντος, που ήλθα και σας να κάνω αμόλυντους και λέτε ότι Εγώ θα σας μολύνω;

Ποια μάνα θέλει το κακό του μωρού της; Πως Εγώ, λοιπόν, σαν Μάνα που είμαι, γιατί σαν Μάνα σταυρώθηκα για σας τα παιδιά Μου! Σαν Μάνα υποφέρω! Σαν Μάνα κάθε χρόνο ξανασταυρώνομαι! Και εσείς τώρα παρεμποδίζετε τα υπόλοιπα πληγωμένα Μου παιδιά και δεν τα αφήνετε να μπουν στην αγκαλιά Μου;

Θέλω να κοιτάξετε τα μάτια Μου όλοι εσείς οι κληρικοί, που Εγώ ανέχτηκα να βρίσκεστε στις θέσεις σας. Θέλω να Με κοιτάξετε στα μάτια και να σκεφτείτε αν αυτό που κάνετε είναι σωστό. Εγώ θέλω να σας συγχωρέσω, αλλά ο Πατέρας Μου ο Ουράνιος, είναι πολύ πληγωμένος και θυμωμένος μαζί σας.

Όσο και αν Με πληγώνετε εσείς, Εγώ για σας έχυσα το αίμα Μου και Είμαι έτοιμος και πάλι να το ξαναχύσω και κάθε μέρα το χύνω για σας. Όμως, σας ικετεύω παιδιά Μου, συνέλθετε πριν είναι αργά, γιατί ο Εωσφόρος που σας έβαλε να τα κάνετε αυτά, σας ετοιμάζει πάρα πολλά άσχημα παιχνίδια. Σε λίγο θα υποφέρετε από πολλά κακά, που μόνοι σας ανοίξατε τις πύλες της κόλασης για να έρθουν να σας βρουν.

Θα ήθελα να μιλήσω σε όλα Μου τα παιδιά, αλλά ξέρω ότι δεν Με αγαπάτε πλέον παιδιά Μου. Σας αρέσουν μονάχα η καλοπέραση και τα χρήματα. Τότε για τριάκοντα αργύρια Με πούλησαν κάποιοι… Τώρα Είμαι πιο ακριβός… για κάποια εκατομμύρια, για κάποιες θέσεις κάποιοι Με ξαναπουλάνε ξανά για άλλη μια φορά… Όμως Εγώ, ο Υιός του Θεού και ο Υιός της Παρθένου, θα ήθελα να Είμαι και δικός σας αδελφός και φίλος, να Είμαι μέσα στο σπίτι σας, μία οικογένεια. Τώρα όμως θα δω, εσείς, τα παιδιά που Μου λέτε ότι Με αγαπάτε, θα Με ξαναπουλήσετε και δεν θα Με ξέρετε και θα Με απαρνείστε σαν τον Πέτρο; Μόνο που εκείνος έκλαψε, εσείς γιατί δεν καταλαβαίνετε να κλάψετε και να εξιλεώσετε το λάθος σας και να σας συγχωρέσει ο Πατέρας Μου;

Σκεφτείτε άγιοι Αρχιερείς, ακόμα σας αποκαλώ αγίους, γιατί δεν θέλω Εγώ ο Θεός σας να πιστεύω, ότι από μόνοι σας τα κάνετε, με την θέληση σας, αλλά γιατί σας έχει παρασύρει το κακό πνεύμα του Εωσφόρου, που μέσα από τις πολιτικές σατανοκρατούμενες ηγεσίες, σας έχουνε φθείρει και σας έχουνε παραπλανήσει.

Όμως, να σκεφτείτε την ημέρα που θα βρεθείτε ενώπιον του Πατέρα Μου, τι θα Του πείτε. Να ξέρετε ότι τότε αμείλικτα θα ακούσετε τη φωνή Του να σας λέει: «Σας έβαλα Αρχιερείς της Εκκλησίας του Υιού Μου και εσείς την μολύνατε, την διαφθείρατε! Θα μπορούσα να σας συγχωρέσω για το λάθος που κάνετε στον Γιο Μου, αλλά όμως το ότι παραπλανάτε τα παιδιά Μου και τα αφήνετε μακριά από την αγκαλιά Του, αυτό θα σας βαρύνει πάρα πολύ. Θα πρέπει να σκεφτείτε πως, εάν δεν μετανοήσετε, εκεί που βρίσκονται οι Αρχιερείς που πρόσβαλαν τον Γιο Μου, μήπως βρεθείτε κι εσείς μια μέρα».

Σε όλους Μου τους ιερείς,  που με πίστη και αγάπη σε Μένα, θα αφήσουν την καρδιά τους να Μου πουν το «Σ’ αγαπώ», Εγώ θα τους αγκαλιάσω και θα τους πω: «παιδιά Μου, ξεκίνησε ο τελευταίος μεγάλος Μου διωγμός»! Όπως τότε οι πρωτομάρτυρες που τους ζητούσαν μονάχα λίγο λιβάνι να βάλουν μπροστά στους θεούς να θυμιατίσουν τα είδωλα και θα τους χάριζαν τη ζωή, έτσι και σας με διάφορες ψεύτικες υποσχέσεις θα σας απειλήσουν, δήθεν για την υγεία σας, δήθεν για το καλό σας, και εσείς τι θα κάνετε; Όσοι μείνουν πιστοί σε Μένα, Εγώ θα τους ευλογήσω. Θα ευλογήσω τα σπίτια τους, τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους και δεν θα τους αγγίξει αυτό που έρχεται. Αλήθεια σας λέω, αυτό που έρχεται θα είναι μεγάλο και τραγικό. Μπορεί τώρα στον πόλεμο που θα έρθει, να καταστραφεί μονάχα το ένα τρίτο του πληθυσμού, όμως στο τρίτο στάδιο αυτού του πολέμου, θα μείνει μονάχα το ένα τρίτο του κόσμου. 

Παιδιά Μου, συνέλθετε πριν είναι αργά. Κι εσείς που ποιμαίνετε την Εκκλησία Μου, συνέλθετε και Εγώ πάλι θα σας ξαναδεχτώ στην αγκαλιά Μου. Οδηγήστε με δύναμη και θάρρος και με πίστη τα πληγωμένα Μου παιδιά ξανά στην αγκαλιά Μου και μην είσαστε ανόητοι, να παρασέρνεστε εύκολα από τις μάταιες ψεύτικες υποσχέσεις του Εωσφόρου, που καθοδηγεί σατανοκρατούμενους ηγέτες.

Η πληγή Μου είναι μεγάλη και τα δάκρυα Μου είναι πολλά… Η Μάνα Μου συνέχεια κλαίει για σας. Η γλυκιά σας Παναγιά, η γλυκιά Μου Μητέρα κλαίει συνέχεια και Με ικετεύει για όλους εσάς. Κι Εγώ θέλω να σας σώσω, όμως ο Πατέρας Μου βλέπει την αδικία, βλέπει την κακία, βλέπει την διαστροφή, βλέπει όλα αυτά τα κακά που κάνετε, που δεν θέλω να τα μνημονεύσω και Εκείνος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εγώ μονάχα, μαζί με σας κλαίω και Τον ικετεύω σαν Μεσίτης σε όλους σας: «Πατέρα Μου Ουράνιε, ου γαρ οίδασι τι πιούσι. Δεν ξέρουν τι κάνουν».

Δεν μπορώ να απαιτήσω τον έρωτα σας και την αγάπη σας. Εγώ θα ήθελα να Με αγαπάτε, όπως αγαπάει ένα μωρό την μαμά του, γιατί κι Εγώ σαν Μάνα σας λατρεύω και σας αγαπώ. Όμως να σκέφτεστε, τι πληγή μπορεί να πάρει μια μάνα, όταν το ίδιο της το παιδί, την σκοτώνει, την εξευτελίζει, την βλαστημάει, την ακυρώνει!

Είστε μάνες πολλές από εσάς, κόρες Μου αγαπημένες, και μπορείτε να καταλάβετε τον πόνο Μου τον μεγάλο που έχω. Δεν είναι ένας πόλεμος που προέρχεται από τον πόλεμο που Μου κάνουν οι εχθροί Μου, αλλά είναι ένας πόλεμος που τον κάνουν τα ίδια Μου τα παιδιά, τα ίδια Μου τα μαργαριτάρια, αυτά για τα οποία έχυσα το Αίμα Μου και κάθε μέρα το χύνω, για να παίρνετε εσείς μέσα από το Σώμα Μου και το Αίμα Μου τη θεία Κοινωνία, το Άγιο Μου Πνεύμα. Τώρα διώχνετε το Άγιο Μου Πνεύμα, αφού απιστείτε ενώπιον Μου, αφού γίνεστε άπιστοι, αφού πλέον Με παραγκωνίζετε, Με αθετείτε! Δεν Με υπολογίζετε σαν Θεός σας, που ήλθα σαν αμόλυντος να σας εξαγιάσω και Με κατηγορείτε ότι σας μολύνω!  

Να ξέρετε ότι ο Πατέρας Μου δεν αφήνει σ’ αυτούς που τα σκέφτονται, σας αυτούς που τα κάνουν, σας αυτούς που τα προτρέπουν και σ’ αυτούς που τα αποδέχονται, το Άγιο Πνεύμα να έλθει στις καρδιές τους. Και βλέπω τι κακό θα γίνει στις καρδιές σας, όταν το Άγιο Πνεύμα λείψει από τις ψυχές σας. Τότε θα γίνει μεγάλο κακό! Μεγάλο κακό!

Παιδιά Μου, σας ικετεύω, Με βλέπετε με τα χέρια στα δεσμά, έτσι όμως κι εσείς άγιοι Αρχιερείς δέσατε τα χέρια των παιδιών Μου, για να μην έλθουν να Με αγγίξουν, να μην έλθουν να Με αγκαλιάσουν, να μην έλθουν να Με φιλήσουν και να Μου πουν: «Πατέρα μου, είμαστε και πάλι κοντά Σου».

Σκεφτείτε όλα αυτά και θα ήθελα να μετανιώσετε πριν είναι αργά. Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της Μ. Εβδομάδας. Σας ικετεύω, βάλτε μετάνοια στην καρδιά σας και αλλάξτε ζωή.  

Θέλω κόρες Μου, όσες είσαστε εδώ, μαζί με τον δικό μου γιό που σας λέει αυτά τα λόγια, θέλω να μου πείτε μέσα από τα βάθη της καρδιάς σας με την μητρική καρδιά που έχετε, «Βασιλιά μου Ιησού μου, Σ’ αγαπώ!». Η κάθε μια να το πει αυτό: «Βασιλιά μου Ιησού μου, Σ’ αγαπώ και από σήμερα θα είσαι ο μοναδικός δυνατός έρωτας της καρδιάς μου. Ο έρωτας που θα με εμπνέει, θα μου φέρνει το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά και θα με κάνει έναν άγγελο δικό Σου».

Σας ικετεύω, παιδιά Μου κι εσείς αγόρια Μου, παλικάρια Μου, σας ικετεύω, σαν τον γέροντα Ιωσήφ, που από ψηλά από τον ουρανό έβλεπε τα πάθη Μου και έκλαιγε, έτσι κι εσείς δακρύστε για Μένα, που Με προσβάλλουν ξανά τα παιδιά Μου κι Εγώ θα σας ευλογήσω.

Σας ικετεύω όλους αλλάξτε μυαλά, μετανοήστε και μην παροργίζετε άλλο τον Πατέρα Μου. Κι Εγώ θα ξεχάσω τον πόνο Μου, γιατί μόλις η κάθε μια από σας Μου πει «Βασιλιά μου Ιησού μου, σήμερα την ημέρα θα την αφιερώσω να Σου λέω μονάχα Σ’ αγαπώ». Εγώ θα βρω πολλές μητρικές καρδιές, σαν της μαμάς Μου, της Μαριάμ, και θα γυρίσω όλες τις ψυχές που βρίσκονται σ’ αυτήν την εκκλησιά, θα μπω στην καρδιά τους και θα τους πω: «Κι Εγώ, γιε Μου, σ’ αγαπώ! Κι Εγώ, κόρη Μου, σ’ αγαπώ, και θα Με κάνετε έστω και μια μέρα να ξεχάσω τον πόνο Μου τον μεγάλο, την πληγή που Μου χάρισαν τόσο καιρό οι άλλοι. Και θα ικετέψω στον Πατέρα Μου ξανά όλους να σας ευλογήσει. Όλους να σας αγιάσει και όλους να σας επαναφέρει μέσα στην δική Του τρυφερή, στοργική, πατρική αγκαλιά.

Εγώ είμαι ο Υιός του Θεού και ο Υιός της Παρθένου. Ο Υιός του Θεού και δικός σας Βασιλιάς. Ο Κύριος σας, για να κυριαρχώ και να σας προστατεύω. Αφήστε Με να κυριαρχήσω στη ψυχή σας και να σας ευλογήσω και να σας προστατέψω από κάθε κακό, ιδίως τώρα για αυτό το μεγάλο που έρχεται…»

 

Όσοι από σας πιστεύετε αυτά που είπε, ας έλθει η κάθε μια και ο καθένας σας, ας Τον φιλήσει στην καρδιά Του και ας Του πει: «Ιησού μου, Σ’ αγαπώ». Να ξέρετε ότι στα δάκρυα μας χρησιμοποιούμε πάντα μαντήλι. Το ωραιότερο, όμως, μαντήλι σήμερα είναι το δικό σας φιλί και τα δικά σας λόγια «Ιησού μου, Σ’ αγαπώ». 

Εύχομαι να πάρει τον πόνο από μέσα Του, να τον βγάλει και από μέσα μου γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω, για να τελειώσει αυτή η ημέρα με ευλογία. Ο Θεός να σας ευλογεί!

Σας τα είπε αυτά ο χειρότερος άνθρωπος όλου του κόσμου, που είμαι εγώ. Φαίνεται ότι τώρα τελευταία μαζεύει πολλούς τελευταίους ανθρώπους, τους χειρότερους, για να μεταφέρει το μήνυμα Του στα παιδιά Του, μια και οι γνωστικοί αρνούνται να Τον δεχτούν, να Τον ακούσουν και να τα μεταφέρουν. Δεν θα πάψω, Ιησού μου, να ξέρω ότι είμαι ο χειρότερος απ’ όλους, όμως Εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι για μένα πάντα, ο Βασιλιάς της καρδιάς μου, ο έρωτας της ψυχής μου, η ζωή μου, η χαρά μου, η αναπνοή μου, το παν, το παν, το παν, γιατί ξέρω κι εγώ σαν παιδί ότι είμαι το παν για Σένα.  

Σε ικετεύω, σαν δικό Σου ιερέας, να ευλογήσεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα είναι εδώ. Να μπεις στις καρδιές τους, στα σπίτια τους, στα παιδιά τους και να τα ευλογήσεις. Σε όποιον άνθρωπο σου πει αυτή τη λέξη «Ιησού μου, Σ’ αγαπώ», Σε ικετεύω, μύρωσε τον με το άρωμα της δικής Σου ευσπλαχνικής αγάπης και άφησε το Άγιο Σου Πνεύμα εκεί να καθαγιάσει τον νου, την καρδιά και τη ψυχή του. Αμήν!


Αναζήτηση